Error!

Varedeklaration

Vi har gjort det muligt for vores kunder at have adgang til de samme oplysninger ved køb over internettet som ved køb i en butik. De samme oplysninger, som er et krav på en færdigpakket fødevare er oplyst på vores hjemmeside i forbindelse med købet.

På produktsiden er følgende oplysninger angivet: 

  • Varebetegnelse
  • Angivelse af ingredienser
  • Allergene ingredienser
  • Koffeinindhold
  • Nettoindhold
  • Lotmærkningen
  • Holdbarhedsangivelser
  • Næringsdeklaration

Afkodning af holdbarhedsdatoen

USA: Staterne har ikke en ensartet måde at informere om udløbsdatoen på fødevarer. Faktisk er alle datoer og koder tilføjet frivilligt af producenterne.    

1. Koder kan nogle gange indeholde udelukkende tal, som typisk vil være skrevet i standardrækkefølgen: MMDDÅÅ eller ÅÅMMDD (fx, vil 12. september, 2023 skrives 091223 eller 230912).  

2. Tjek koden for at se, om tallene repræsenterer måneden. Hvis koden kun består af tal, vil tallene 1 til 9 repræsentere månederne januar til september. Bogstavet O repræsenterer oktober, N repræsenterer november og D repræsenterer december.  

3. Kig på koden for at afgøre, om producenten bruger bogstaver til at repræsentere månederne. Hvis koden indeholder bogstaver, repræsenterer bogstavet A januar, og hvert efterfølgende bogstav repræsenterer den næste måned, hvorfor det sidste bogstav vil være et L, som repræsenterer december.  

4. Undersøg antallet for at afgøre, om producenten benytter den julianske kalender, hvilket angives som et nummer, som angiver antallet af dage siden den første dag i det pågældende år. Hvis en producent benytter en juliansk dato, vil koden 0195 kunne oversættes således: Tallet 0 står for år 2000 og 195 betyder den julianske dato, eftersom 14. juli er dag nummer 195 i det år.  

Storbritanien og Europa:  Datoer skrives normalt i rækkefølgen: Dag, måned, år (DMÅ) eller, år, måned, dag (ÅMD).  

Japan: Datoer skrives ofte i rækkefølgen: År, måned, dag. (ÅMD).  

Amerikansk måleguide

Det kan være udfordrende bruge udenlandske opskrifter i sin madlavning fordi, det kan være nødvendigt at tilpasse opskriften til det sted, man bor. Find svar på spørgsmålene her i vores smarte konverterings- og oversættelsesguide.

AmerikanskDansk
1 ounce (oz)28,35 g
1 pound (1 lb.=16 oz.)453,6 g
1 inch (in)
2,54 cm
1 foot (1 ft = 12 in)30,48 cm
1 pint (pt)0,473 l
1 quart0,946 l
1 gallon (gal)3,785 l
1 cup2,4 dl
1 cup mel140 g
1 cup sukker200 g
1 cup smør225 g
1 tablespoon (mel)9 g
1 tablespoon (sukker)12 g
1 tablespoon (smør)14 g

Vi bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse på vores hjemmeside.